“De moraliteit om te verduurzamen moeten we halen uit de menselijke samenleving“

Duurzaamheid, hét debat van deze eeuw. Socrates kwam er op vroege leeftijd al achter: “Duurzaamheid is moeilijk”. Maar wat staat duurzaamheid zo inherent in de weg? Dat is de vraag waar Socrates zich al jaren mee bezig houdt. “We moeten het duurzaamheidsvraagstuk niet laten oplossen door marktwerking of experts die een optimum berekenen en dat is hoe we het moeten doen. De drijfveer is daar niet te vinden, de markt is amoreel. De moraliteit om te verduurzamen moeten we halen uit de normale menselijke samenleving, die probeer ik te bereiken.” Vrijdag 26 februari organiseert Socrates workshops en een plenaire bijeenkomst over de circulaire economie in Pakhuis de Zwijger met onder andere vooraanstaand filosoof Michel Bauwens. Daarnaast presenteert hij zijn eigen boek ‘De circulaire economie’.

Lees het interview hier


Posted

in

by